Makovo – čokoládový koláč

47
- reklama -

Suroviny
12 porcí

Těsto:
4 vejce
80 g cukru krupice
80 g hladké mouky
máslo
hrubá mouka
Náplň:
400 g mletého máku
750 ml smetany 33%
80 g moučkového cukru
90 g čokoládového pudinku
100 g vlašských ořechů
Poleva:
200 g hořké čokolády na vaření
100 ml smetany 33%
vlašské ořechy na dozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Formu na koláč (24 cm) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Bílky ušleháme na tuhý sníh.


    Zobrazit celý recept

  2. Žloutky s cukrem ušleháme do bílé pěny, přidáme mouku a nakonec pomalu vmícháme sníh.

  3. Těsto přelijeme do koláčové formy a dáme do trouby vyhřáté na 160°C na 15 minut.

  4. Náplň: V hrnci zahřejeme smetanu, přidáme cukr a mák. Promícháme a přisypeme pudink. Nakonec vmícháme nahrubo nakrájené ořechy.

  5. Náplň nalijeme na předpečený korpus a pečeme dalších 25 minut na 160°C.

  6. V kastrolku ohřejeme smetanu, přidáme čokoládu a rozehřejeme. Upečený koláč polijeme čokoládovou polevou a posypeme nahrubo posekanými ořechy. Necháme vychladnout.

Poznámka od kuchařky

Zdroj- Kuchyně Lidlu