- reklama -
Suroviny
- 230 g ovesných vloček (jemné, nemleté z Lidlu)
- 120 g mletého máku
- 2 střední jablka
- 3 lžičky stévie (prášek)
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička sody
- 300 ml kefíru nebo podmáslí
- 100 g bílého selského jogurtu
- 100 g švestkového šmakouna
- 8 ks sušených švestek – nakrájené na kousky
- sezamová a slunečnicová semínka
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme ovesné vločky, mák, stévii, prášek do pečiva, sodu.
-
Nastrouháme jablka a šmakouna, přidáme kefír, jogurt , semínka a vše zamícháme.
-
Dáme na menší plech vyložený pečícím papírem a navrch dáme nakrájené švestky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180. st. Podle trouby – 20 – 25 minut.
Poznámka od kuchařky
Při servírování můžeme ozdobit bílým jogurtem.
Kuchařka: Zdenka Vyoralkova