
Suroviny
1 bochník
- 62 g másla (pokojové teploty)
- 210 g cukru krupice
- 3 vejce (velikosti M)
- 200 g mletého máku
- 210 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 375 ml vlažného mléka
Postup přípravy receptu
-
1. Troubu předehřejeme na 160°C a formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a vysypeme moukou.
-
2. Máslo s cukrem vyšleháme v kuchyňském robotu do pěny a postupně, za stálého míchání, přidáme vejce.
-
3. Smícháme hladkou mouku, prášek do pečiva a mák a za stálého míchání postupně přidáváme do vyšlehané směsi.
-
4. Nakonec přilijeme vlažné mléko a opatrně umícháme dohladka.
-
5. Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme cca 30 – 45 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed chleba není po vytažení suchá.
-
Původní recept je sice psaný na 2 formy na biskupský chlebíček, ale to bylo pro nás zbytečně moc. Všechny ingredience šly bez problému snížit na polovinu, jen z původních 5 vajec jsem použila 3. Vybrala jsem ale ty nejmenší. Pokud byste přece jen dělali 2 formy, zdvojnásobte všechny suroviny a použijte 5 vajec.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz