Makovec jako od babičky

141
- reklama -

Suroviny
1 bochník

62 g másla (pokojové teploty)
210 g cukru krupice
3 vejce (velikosti M)
200 g mletého máku
210 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
375 ml vlažného mléka

Postup přípravy receptu

  1. 1. Troubu předehřejeme na 160°C a formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a vysypeme moukou.

  2. 2. Máslo s cukrem vyšleháme v kuchyňském robotu do pěny a postupně, za stálého míchání, přidáme vejce.

  3. 3. Smícháme hladkou mouku, prášek do pečiva a mák a za stálého míchání postupně přidáváme do vyšlehané směsi.

  4. 4. Nakonec přilijeme vlažné mléko a opatrně umícháme dohladka.

  5. 5. Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme cca 30 – 45 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed chleba není po vytažení suchá.

  6. Původní recept je sice psaný na 2 formy na biskupský chlebíček, ale to bylo pro nás zbytečně moc. Všechny ingredience šly bez problému snížit na polovinu, jen z původních 5 vajec jsem použila 3. Vybrala jsem ale ty nejmenší. Pokud byste přece jen dělali 2 formy, zdvojnásobte všechny suroviny a použijte 5 vajec.

Poznámka od kuchařky

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz