- reklama -
Suroviny
- 2 hrnečky polohrubé mouky
- 2 hrnečky mléka
- 1 hrneček celého máku
- 1 hrneček cukru
- 3/4 hrnečku oleje
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 skořicový cukr
- 1 čokoládový pudink
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžíce skořice
- rozinky – nemusí být
- 1 čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
-
Celý mák si namočíme na 1 hodinu do mléka. Žloutky našleháme spolu s cukrem a olejem, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vlijeme mák s mlékem, dále skořicový cukr, skořici, kakao, pudinkový prášek a rozinky. Všechno promícháme v těsto.
-
Uděláme sníh ze 2 bílků a zapracujeme do těsta. Těsto nalijeme na vyšší plech, pečeme tak 45 minut na 170°C. Po upečení potřeme čokoládovou polevou.
Poznámka od kuchařky
Kdo má rád, může makovec proříznout a namazat ještě marmeládou.
Zdroj: recept mám od své sestry Dáši a ta ho má od své bývalé spolužačky, kde vznikl tudíž nevím.
V každém případě makovec stojí zato.
Kuchařka: Bibinka