Makovec bez mléka a vajec

68
- reklama -

Suroviny
forma na srnčí hřbet

1 kelímek polohrubé mouky pšeničné
1 kelímek žitné mouky
2 kelímky mletého máku
1 kelímek cukru
vanilkový cukr
rozinky v rumu
2 lžičky škrobu
2 kelímky rýžového nápoje
1/4 kelímku oleje
prášek do pečiva
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Dobře promícháme všechny sypké suroviny, pak přidáme zbytek, promícháme (těsto by nemělo být úplně tekuté, takový tužší med).

  2. Dáme do formy nebo do menšího pekáčku a pečeme při 200°C 30-40 minut (zkoušíme špejlí).

Poznámka od kuchařky

kelímek je od 150g jogurtu Florian

ta žitná mouka mě napadla celkem náhodou a výsledný makovec není suchý, ale trochu drobí..

fotka se bohužel nepodařila 🙁