
- reklama -
Suroviny
forma na srnčí hřbet
- 1 kelímek polohrubé mouky pšeničné
- 1 kelímek žitné mouky
- 2 kelímky mletého máku
- 1 kelímek cukru
- vanilkový cukr
- rozinky v rumu
- 2 lžičky škrobu
- 2 kelímky rýžového nápoje
- 1/4 kelímku oleje
- prášek do pečiva
- špetka soli
Postup přípravy receptu
-
Dobře promícháme všechny sypké suroviny, pak přidáme zbytek, promícháme (těsto by nemělo být úplně tekuté, takový tužší med).
-
Dáme do formy nebo do menšího pekáčku a pečeme při 200°C 30-40 minut (zkoušíme špejlí).
Poznámka od kuchařky
kelímek je od 150g jogurtu Florian
ta žitná mouka mě napadla celkem náhodou a výsledný makovec není suchý, ale trochu drobí..
fotka se bohužel nepodařila 🙁
Kuchař: kaja.f









