- reklama -
Suroviny
- 130 g vody
- 200 g hladké mouky
- 3/4 lžičky soli
- 30 g strouhaného tvrdého sýra
- 20 g máku
- 5 g čerstvého droždí
Postup přípravy receptu
-
Ve vodě dobře rozmícháme droždí, přidáme ostatní suroviny a uhněteme vláčné těsto, které necháme asi 20-30 minut odpočinout.
-
Těsto prohněteme a na pomoučeném stole vyválíme nevelký silnější obdélník, který rozkrájíme na 2 cm široké pásky.
-
Pásky přeneseme na plech s pečícím papírem – přitom je několikrát zkroutíme. Necháme opět 20 minut kynout a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/asi 15 minut).
Poznámka od kuchařky
Tyčky jsou voňavé sýrem a i mák je na chuti výrazmě poznat.
Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz
Kuchařka: cathleen