
- reklama -
Suroviny
16 kusů
- 1/2 kg hladké mouky
- 1 kostka droždí (42 g)
- 60 g cukru
- 250 ml vlažného mléka
- 1 vejce
- 1/4 čajové lžičky soli
- maková náplň
- (ochucený mák mletý na přípravu náplně) – koupí se v jakémkoliv obchodě
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200°C a pečící formu na dort velikosti 26 cm vymažeme máslem.
-
Ze surovin, až po makovou náplň, vypracujeme kynuté těsto a necháme vykynout, až zdvojnásobí svoji velikost (cca 60 minut).
-
Podle instrukcí na balení připravíme makovou náplň.
-
Z těsta vyválíme čtverec velikosti cca 45 cm a rozložíme na něj připravenou makovou náplň, stočíme jako roládu a nakrájíme asi na 14-16 stejných dílů.
-
Díly narovnáme do připravené formy a necháme ještě asi 15 minut kynout.
-
Pečeme 60 minut.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz
Kuchařka: chute-sveta.cz