
- reklama -
Suroviny
6 – 8 ( přibližně 660g)
- 250 g měkkého tvarohu
- 240 g kysané krémové smetany
- 250 ml smetany ke šlehání
- 10 polévkových lžic cukru moučky
- 6 lžic mletého máku
- 1 vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh a zakysanou smetanu si našleháme do hladkého krému, přidáme cukr, mák a ještě chvilku šleháme. Nakonec opatrně vmícháme do tuha ušlehanou smetanu.
-
Dáme do strojku na zmrzlinu, nebo do mrazáku, ale v tom případě několikrát během tuhnutí opatrně promícháme.
Poznámka od kuchařky
Zdroj – pořad Bez servítky, i když z původního receptu zbyl jen ten mák a nápad udělat s ním zmrzlinu.
Když jsem to viděla docela mě to zarazilo, ani v nejmenším jsem si tu chuť neuměla představit. Samozřejmě mě to nedalo a po pár dnech jsem se rozhodla to zkusit a musím říct, že hned po prvním ochutnání jsem byla nadšená. Jsem si jistá, že každému, kdo má rád mák, tahle zmrzlina okamžitě zachutná.
Kuchařka: mysulka