Maková zmrzlina

100
- reklama -

Suroviny
6 – 8 ( přibližně 660g)

250 g měkkého tvarohu
240 g kysané krémové smetany
250 ml smetany ke šlehání
10 polévkových lžic cukru moučky
6 lžic mletého máku
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh a zakysanou smetanu si našleháme do hladkého krému, přidáme cukr, mák a ještě chvilku šleháme. Nakonec opatrně vmícháme do tuha ušlehanou smetanu.

  2. Dáme do strojku na zmrzlinu, nebo do mrazáku, ale v tom případě několikrát během tuhnutí opatrně promícháme.

Poznámka od kuchařky

Zdroj – pořad Bez servítky, i když z původního receptu zbyl jen ten mák a nápad udělat s ním zmrzlinu.

Když jsem to viděla docela mě to zarazilo, ani v nejmenším jsem si tu chuť neuměla představit. Samozřejmě mě to nedalo a po pár dnech jsem se rozhodla to zkusit a musím říct, že hned po prvním ochutnání jsem byla nadšená. Jsem si jistá, že každému, kdo má rád mák, tahle zmrzlina okamžitě zachutná.