
- reklama -
Suroviny
- 60 g ovesných vloček
- 25 g mletého máku
- 300 ml vody
- 1/2 lžičky mleté skořice
- med
Postup přípravy receptu
-
Vločky zalijeme vodou a necháme 8-12 hodin fermentovat.
-
Fermentací vločky zesládnou a zvýší se jejich stravitelnost.
-
Potom je pomalu zahříváme, přidáme mák, skořici a osladíme medem.
-
Kaši necháme dojít pouze k varu, pak odstavíme, aby si uchovala své zdravé látky a vitaminy.
Poznámka od kuchařky
Kaši lze vylepšit mandlemi, rozinkami či jiným sušených ovocem, jak má kdo rád.
A kdo nemá rád mák, může ho nahradit kokosem – je to taky dobrota!
ZDROJ: http://www.varimezdrave.cz/makova-ovesna-kase
Kuchař: migela-v