Maková buchta

62
- reklama -

Suroviny
– porcí

170 g polohrubé mouky
170 g máku mletého
170 g moučkového cukru
50 g rozehřátého másla
1 vejce
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1/2 sáčku skořicového cukru
3 dcl mléka ( podle hustoty, může být i méně)
pár kapek citronové šťávy
čokoláda na polevu
rozinky
(Pokud chcete buchtu dělat na větší plech násobte ingredience..
Já oaobně dělám pro 3-4 osoby a suroviny nevážím, dávam je podle 2dcl hrnku)

Postup přípravy receptu

  1. Do prosáte mouky uděláme ďolík a do něj nasypeme kypřící prášek, pak přidáme ostatní ingredience a promícháme metličkou.


    Zobrazit celý recept

  2. Do směsi můžete dát rozinky, já dávám kousky čokolády, každý podle chuti.

  3. Plech vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.

  4. Pečeme v předehřáté troubě asi na 180°-200°C zhruba 15-20min.

  5. Po vychladnutí potřeme čokoládovou, nebo citonovou polevou. Citronovou polevu si připravíte z moučkového cukru a vymačkaného citronu.

Poznámka od kuchařky

Omlouvám se fotografii nemám,ale ráda ji později doložím