
- reklama -
Suroviny
- 4 vejce
- 300 g polohrubé mouky
- 150 g cukru
- 250 ml mléka
- 125 g másla
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 3 lžíce máku
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky.
-
Žloutky vyšleháme do pěny s cukrem, pak přimícháme změklé máslo a po troškách mouku promíchanou s práškem do pečiva.
-
Přilijeme mléko, vmícháme mák a nakonec přidáme z bílků vyšlehaný sníh.
-
Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme 45 minut při teplotě 180 stupňů.
Poznámka od kuchařky
Já osobně jsem naučená, že bábovku zakryji alobalem a peču 45 min. Poté alobal sundám a peču ještě 10 min.
Kuchařka: Zrzule