Suroviny
4 porce
- těstoviny
- vepřové maso
- cibule větší
- rajský protlak
- sladká mletá paprika
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- olej
- Masox
- tvrdý sýr na posypání
Postup přípravy receptu
-
Maso si omyjeme, naklepeme jako na řízky a poté osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
-
Na rozpáleném oleji orestujeme maso tak, aby mělo hnědou kůrčičku. Opečené maso odložíme do připraveného širšího hrnce určeného do trouby.
-
Na vypečeném oleji osmažíme cibuli do zlatova a přidáme protlak a sladkou papriku, ještě chvilku restujeme a mícháme, aby se paprika nespálila.
-
Poté nalijeme na maso v hrnci a dolijeme vroucí vodou tak, aby bylo maso ponořené. Přidáme masox a hrnec přiklopíme.
-
Vložíme do trouby rozpálené na 170°C. Pečeme cca 1 hodinu. Občas zkontrolujeme jestli není třeba dolít vodu. Ochutnáme a pokud se nám zdá chuť omáčky málo výrazná, můžeme přidat ještě kousek masoxu. Kdo má rád, může přidat trošičku oregena(chuť bude více do italské kuchyně).
-
Pokud by se zdála ke konci omáčka řídká, rozmícháme si v malém množství vody trošičku hladké mouky a nalejeme do omáčky, promícháme v ní a vložíme hrnec do trouby, aby se omáčka provařila.
-
Mezitím uvaříme makarony dle návodu na skus (do vroucí, dostatečně osolené vody vložíme těstoviny, přidáme trošku oleje, aby se nelepily a vaříme 8 minut).
-
Nastrouháme si sýr a při servírování posypeme makarony s masem i omáčkou.