Suroviny
- 1/2 l oleje
- 1/2 l kyšky nebo (bílého jogurtu)
- 1 lžíce hořčice
- 5 žloutků
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu.
-
Do mixéru dáme žloutky a šleháme po chvilce lijeme malým proužkem současně s kyškou olej. Pořád je mixér puštěný a až se vše dolije, vložíme lžíci hořčice. Pepř dle chuti ai 1/4 čajové lžičky, sůl také tak. Když vidíme, že je hotovo můžeme vyzkoušet chuť.
-
Majonéza se hned vlije do připravené zeleniny a brambor tak, jak jsme zvyklí, nebo ji dáme do sklenice a použijeme ji, až malinko více ztuhne, nejlépe na druhý den. Můžete si také jako já, připravit z majonézy hned tatarskou omáčku přidáním nastrouhané okurky a nadrobno nasekané cibule.
-
Majonéza by měla být řídká nebojte se toho tak to má být. Salát to nasaje a je pak vláčný, přesně takový má být je velmi chutný a není suchý.
Poznámka od kuchařky
Recept mám od kámošky a protože mám nějaké technické problémy, foto vložila dcera Pavla.