
- reklama -
Suroviny
- 250 g hladké mouky
- 250 g polohrubé mouky
- 250 ml mléka
- 40 g droždí
- 100 g Majolky®
- 100 ml oleje
- lžíce rumu
- 1 vejce
- 2 lžíce cukru
- špetka soli
- skořicový cukr na posypání
- vejce na mazání
- na plnění:
- povidla
- cukr
- skořice – smíchat
- 200 g mletého máku
- 200-250 ml mléka
- citronová kůra
- skořice
- 100 g mletého cukru
Postup přípravy receptu
-
Z vlažného mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Spojíme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto. Po vykynutí rozdělíme těsto na pět dílů.
-
Z každého vyválíme kruh a ten rozdělíme na osm dílů. Na každý díl dáme náplň. Rolujeme od širší strany.
-
Na plechu pomažeme vejcem, posypeme skořicovým cukrem a necháme ještě chvíli kynout. Pečeme dorůžova. Povidla smícháme. Mák spaříme vařícím mlékem a ochutíme.
Kuchařka: mika59









