Suroviny
- 1 kg kuřecího masa (stehýnka – dle libosti)
- Maggi nápady – Šťavnaté kuře (já měla – s česnekem a bylinkami)
- pekáček
- Jedná se o velice rychlý receptík – pro zaměstnané ženy 😉
Postup přípravy receptu
-
V receptu se doporučuje maso vložit do sáčku, zasypat směsí, protřást, aby se maso rovnoměrně obalilo v koření.
-
Dala jsem omyté, naporcované maso do misky, nasypala na něj směs koření, promnula a poté vložila až do sáčku (který se mi zdál velmi slabý a asi by nevydržel protřesení).
-
Sáček s masem se uzavře přiloženou sponkou a vloží do peč. nádoby.
-
Pečeme cca 50 minut při 200 stupních C.
-
10 minut před koncem výrobce doporučuje sáček roztrhnout pro ty, kteří chtějí křupavé masíčko.
Nevím, kde soudruzi z NDR udělali chybu, mě sáček po půl hodině pečení „bouchl“, takže jsem dopékala velmi opatrně. Přesto maso bylo velmi chutné.
Podáváme s bramborem a zel. přílohou, příště bych udělala bram. kaši.
Poznámka od kuchařky
Inspirováno: f. Maggi
Recept najdete také na stránkách http://www.zdravavarecka.cz/