Maggické šťavnaté kuře

49
- reklama -

Suroviny

1 kg kuřecího masa (stehýnka – dle libosti)
Maggi nápady – Šťavnaté kuře (já měla – s česnekem a bylinkami)
pekáček
Jedná se o velice rychlý receptík – pro zaměstnané ženy 😉

Postup přípravy receptu

  1. V receptu se doporučuje maso vložit do sáčku, zasypat směsí, protřást, aby se maso rovnoměrně obalilo v koření.


    Zobrazit celý recept

  2. Dala jsem omyté, naporcované maso do misky, nasypala na něj směs koření, promnula a poté vložila až do sáčku (který se mi zdál velmi slabý a asi by nevydržel protřesení).

  3. Sáček s masem se uzavře přiloženou sponkou a vloží do peč. nádoby.

  4. Pečeme cca 50 minut při 200 stupních C.

  5. 10 minut před koncem výrobce doporučuje sáček roztrhnout pro ty, kteří chtějí křupavé masíčko.
    Nevím, kde soudruzi z NDR udělali chybu, mě sáček po půl hodině pečení „bouchl“, takže jsem dopékala velmi opatrně. Přesto maso bylo velmi chutné.
    Podáváme s bramborem a zel. přílohou, příště bych udělala bram. kaši.

Poznámka od kuchařky

Inspirováno: f. Maggi

Recept najdete také na stránkách http://www.zdravavarecka.cz/