Maftul – kruti krk s cizrnou

53
- reklama -

Suroviny

1 kg krůtí krky (rozdělení na kusy)
300 g cizrny
1/2 lžičky sody (nemusi byt)
4 cibule
3 ks celeho kardamonu
1 lžička mletého noveho koření
sůl
pepř
Na tarhoňu:
500 g tarhoňa
1 cibule
olivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu pres noc namocime do vody, ve ktere jsme rozmichali 1/2 lzicky sody.


    Zobrazit celý recept

  2. Vodu scedime, cizrnu proplachneme, zalijeme cistou vodou a varime do mekka, cca 1,5 – 2 hodiny.

  3. Do hrnce s vyssim okrajem vlozime oloupane cele cibule, kusy krutiho krku, kardamon, sul, zalijeme vodou cca 5 cm nad uroven masa (nedavejte prilis moc vody, aby vznikl silny vyvar) a privedeme k varu. Priklopime poklici, ztlumime na minimum a nechame cca 2,5 – 3 hodiny tahnout. Behem vareni sbirame vzniklou penu.

  4. Do hotoveho vyvaru prisypeme mekkou cizrnu, pridame mlete nove koreni, pepr a promichame.

  5. Nadrobno nakrajenou cibuli osmahneme dozlatova, prisypeme tarhonu a lehce orestujeme. Prilijeme vodu, osolime a uvarime dle navodu.

  6. Kruti maso podavame s tarhonou, cizrnou a cibuli, zalite vyvarem.