Suroviny
- 1 kg krůtí krky (rozdělení na kusy)
- 300 g cizrny
- 1/2 lžičky sody (nemusi byt)
- 4 cibule
- 3 ks celeho kardamonu
- 1 lžička mletého noveho koření
- sůl
- pepř
- Na tarhoňu:
- 500 g tarhoňa
- 1 cibule
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu pres noc namocime do vody, ve ktere jsme rozmichali 1/2 lzicky sody.
-
Vodu scedime, cizrnu proplachneme, zalijeme cistou vodou a varime do mekka, cca 1,5 – 2 hodiny.
-
Do hrnce s vyssim okrajem vlozime oloupane cele cibule, kusy krutiho krku, kardamon, sul, zalijeme vodou cca 5 cm nad uroven masa (nedavejte prilis moc vody, aby vznikl silny vyvar) a privedeme k varu. Priklopime poklici, ztlumime na minimum a nechame cca 2,5 – 3 hodiny tahnout. Behem vareni sbirame vzniklou penu.
-
Do hotoveho vyvaru prisypeme mekkou cizrnu, pridame mlete nove koreni, pepr a promichame.
-
Nadrobno nakrajenou cibuli osmahneme dozlatova, prisypeme tarhonu a lehce orestujeme. Prilijeme vodu, osolime a uvarime dle navodu.
-
Kruti maso podavame s tarhonou, cizrnou a cibuli, zalite vyvarem.