
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 1 větší cibule
- 2 velké brambory
- 150-200 g měkkého salámu
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček pepře
- 3 bobkové listy
- 1 hovězí bujón
- 1 smetana 12%
- 2 lžíce hladké mouky
- asi 2 lžíce červené papriky
- pažitka
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji, přidáme nové koření, pepř, bobkový list, promícháme a po chvilce dáme 1 lžíci červené papriky, kterou jen chvilinku (aby nezhořkla), zasmahneme a zalijeme hovězím vývarem.
-
Do polévky dáme brambory nakrájené na kostičky a necháme vařit dokud nezměknou.
-
Pak si nakrájíme salám, který přidáme před zahuštěním, nakrájený také na kostičky.
-
Nakonec zamícháme mouku a druhou lžíci papriky do smetany a zahustíme polévku, pokud je třeba dosolíme a posypeme nasekanou pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Tato polévka byla u nás oblíbená od mého ranného mládí a teď jsem si na ní vzpomněla. Je opravdu dobrá, sytá, rychlá a když si k ní vezmete rohlík, nebo jiné pečivo, nemusíte už nic jiného vařit.
Kuchařka: Bibinka