
- reklama -
Suroviny
1 porce
- cca 250 ml mléka
- 1/2 menší cibule (nebo 1 naťová cibulka)
- 1 navršená lžíce hrubé nebo polohrubé mouky
- 1 vejce
- sůl
- máslo
- pažitka
Postup přípravy receptu
-
Pokrájenou cibulku necháme zesklovatět na lžíci másla. V mléce rozkvedláme mouku, vajíčko a osolíme.
Na cibulce uvaříme kaši – stále mícháme, aby se neudělaly hrudky. -
Na talíři můžeme přidat ještě kousek syrového másla a posypeme posekanou pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Toto stařičké jídlo mi připomněl dotaz v komentářích. Možná i vám babička tuhle kaši, která se dá jíst samostatně nebo jako příloha, vařívala jako mně :D.
Kuchařka: hosta









