Maďarský hovězí tokáň na pepři podle Gundela

76
- reklama -

Suroviny
4 porce

750 g hovězího zadního kýty
2 PL vepřového sádla
2 velké cibule
3 rajčata
sůl
čerstvě mletý pepř
250 ml suchého bílého vína (Ryzlink vlašský)
voda

Postup přípravy receptu

  1. Paradajky nakrojíme do kríža, ponoríme ich na chvíľu do vriacej vody, ošúpeme a nakrájame na malé kocky.

  2. Mäso nakrájeme na prúžky, cibuľu na jemno.

  3. Na rozpustenej masti orestujeme cibuľu, pridáme mäso a opečieme ho do hneda.

  4. Osolíme, hojne okoreníme, pridáme paradajky, podlejeme vodou a restujeme za občasného podliatia horúcou vodou dalej.

  5. Ked je mäso polomäkké, podlievame vínom a dusíme do mäkka.

  6. Stava hotového pokrmu má byť redšia, ako šťava gulášu a má jej byť viac.

    Podávame s tarhoňou.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: recept je z kuchárskej knihy Károlya Gundela, šéfkuchára a majiteľa známej Gundelovej reštaurácie v Budapešti, so 150 ročnou tradíciou.