Maďarská kapustová omáčka

90
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

600 g zelí
1 velká cibule
500 g brambor
1 červená chilli paprička
2 pikantní maďarské klobásy
sůl
pepř
kmín
majoránka
hladká mouka
2 PL sladké papriky
olej
voda
5 stroužků česneku

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci na oleji orestujeme cibuľu, chilli papričku a kolieska klobásy. Pridáme kocky zemiakov a chvíľu restujeme spolu.


    Zobrazit celý recept

  2. Stiahneme z ohňa, prisypeme červenú mletú papriku a necháme ju rozpustiť.

  3. Vrátime na oheň, zasypeme hladkou múkou a restujeme za stáleho miešania. Prilejeme 500 ml vody a varíme až vznikne hustá polievka, do ktorej pridáme prúžky kelu a koreniny okrem majoránky aj so soľou. Varíme pod pokrievkou do zmäknutia.

  4. Do hotovej omáčky prelisujeme cesnak a pridáme rozomnutú majoránku, zamiešame a pod pokrievkou necháme chvíľu odstáť, aby sa omáčka pekne prevoňala a spojili všetky chute. Podávame horúce s krajcom čerstvého chleba.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: starý rodinný recept. V tomto sychravom období toto jednoduché a chutné jedlo dobre zasýti i zahreje.