- reklama -
Suroviny
4 porce
- cca 1 kg uvařených brambor i se slupkou
- 200 g anglické slaniny
- sádlo
- 1 pórek
- 2 cibule
- 1 lžíce Vegety nebo jiného zeleninového koření
- drcený kmín
- hodně pažitky
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Brambory si uvaříme den před, pak je oloupeme a mačkadlem rozmačkáme nahrubo, osolíme, okmínujeme, přidáme vegetu a promícháme.
-
Na sádle opečeme anglickou slaninu a na ní dáme osmažit pokrájenou cibuli na měsíčky, přidáme celý pórek nakrájený na kolečka a krátce orestujeme.
-
Nakonec přidáme brambory, které už jen prohřejeme a zasypeme pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Holeček se může konzumovat i samotný s podmáslím atd.
Kuchařka: Bibinka