Má příloha Holeček

108
- reklama -

Suroviny
4 porce

cca 1 kg uvařených brambor i se slupkou
200 g anglické slaniny
sádlo
1 pórek
2 cibule
1 lžíce Vegety nebo jiného zeleninového koření
drcený kmín
hodně pažitky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory si uvaříme den před, pak je oloupeme a mačkadlem rozmačkáme nahrubo, osolíme, okmínujeme, přidáme vegetu a promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Na sádle opečeme anglickou slaninu a na ní dáme osmažit pokrájenou cibuli na měsíčky, přidáme celý pórek nakrájený na kolečka a krátce orestujeme.

  3. Nakonec přidáme brambory, které už jen prohřejeme a zasypeme pažitkou.

Poznámka od kuchařky

Holeček se může konzumovat i samotný s podmáslím atd.