
Suroviny
2-3 porce
- 450 g vykapaného tofu
- 100 g mletého masa (pro zaryté masožravce-poměr masa a tofu lze libovolně upravit)
- menší pórek (na tenká kolečka)
- 6 stroužků česneku (na malé kousky)
- cca 3 cm čerstvého zázvoru (na malé kostičky)
- Omáčka:
- 1/2 kostky bujónu (drůbeží, hovězí…)
- 1 polévková lžíce miso pasty
- 1/2 polévkové lžíce cukru
- 1/2 polévková lžíce sójové omáčky
- 1 polévková lžíce saké (nebo bílého vína)
- 1/2 polévkové lžíce chilli omáčky
- 1 1/2 polévkové lžíce škrobu
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso dáme na pánev (bez použití oleje), rozmělníme na menší kousky a osmahneme.
-
Pak přidáme česnek, pórek a zázvor, osmahneme,pak přidáme na kostky nakrájené tofu, jen krátce prohřejeme a zalijeme omáčkou, kterou jsme si připravili vedle v misce. Prohřejeme a necháme zhoustnout, opatrně mícháme, abychom nerozbili kostky tofu.
-
Omáčka: bujón rozpustíme zhruba ve 200 ml vody, přidáme všechny ostatní suroviny kromě škrobu, rozmícháme a na závěr přidáme škrob.
Příloha: rýže
Poznámka od kuchařky
Recept je převzatý z kurzů vaření Tomio Okamury http://www.japafoods.cz/cooking.php?cl=7, tofu kupuji v prodejně korejských a japonských potravin na Korunní (Arirang)
ačkoliv recept vypadá pro středoevropana dost nezvykle, je to fakt moc dobré 🙂