
Suroviny
- 2,5 hrnku hladké mouky
- 16 lžic rozpuštěného másla
- 3/4 hrnku moučkového cukru
- 2 žloutky
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce vanilkového pudinku
- 2 lžíce vanilkového extraktu (nebo vanilkový cukr)
Postup přípravy receptu
-
Máslo, cukr a žloutky vyšleháme a hmotu rozdělíme do dvou misek. Do jedné přidáme polovinu mouky, pudink a vanilku a do druhé misky druhou polovinu mouky a kakao a zpracujte jedno světlé a druhé tmavé těsto.
-
Ze světlého těsta vytvoříme válec o průměru asi 3 cm a 1 cm plátek z něj odřízneme a dáme stranou na ouška. Tmavé těsto rozválíme mezi potravinovou folii na délku jakou má světlý válec a šířku aby šlo kolem světlého válce omotat.
-
Tmavé těsto omotáme kolem světlého válce, zabalíme folií a necháme v lednici alespoň 15 minut uležet. Z vychlazeného těsta krájíme asi půl cm silné plátky, přitiskneme ouška.
-
Dáme péct do trouby vyhřáté na 160°C a pečeme asi 12 minut do lehkého zrůžovění. Po upečení a vychladnutí zdobíme párátkem namáčeným do rozehřáté čokolády.
Poznámka od kuchařky
Můžeme použít i jakékoliv jiné linecké těsto (bez kypřícího prášku).
Zdroj: Čarujeme.cz – mírně upraveno (vynechána polovina cukru)









