- reklama -
Suroviny
4 porce
- 5 středně velkých uvařených brambor ve slupce
- 100 g šunky
- 80 ml smetany
- 1 lžíce mascarpone
- 2 vejce
- hrst nasekané petrželky
- 100 g Goudy
- Parmezán na posypání
- sůl a pepř
- větvička čerstvého tymiánu
- 6 plátků slaniny
Postup přípravy receptu
-
Uvařené brambory zbavíme slupky, pokrájíme na kostičky a vložíme do velké mísy. Přidáme pokrájenou šunku, nastrouhanou Goudu, petrželku a lístky tymiánu.
-
V jiné misce vajíčka rozšleháme se smetanou, mascarpone, okořeníme solí, pepřem a přilijeme do mísy s bramborami. Zapékací misku vysteleme plátky slaniny a vlijeme bramborovou směs. Dáme péct při 200°C. Pečeme 30 minut zakryté, poté posypeme Parmezánem a pečeme dalších 20 minut odkryté.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: MAKE-FOOD