
Suroviny
- 100 g másla
- 1 středně velká cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 1 balíček kachních jater (370 g )
- 2 polévkové lžíce sladké smetany
- sůl
- pepř
- 100 g pomerančové marmelády z kousky kůry
- 5-6 plátků anglické slaniny
- + pokud chceme tak i na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Na dvou PL másla opečeme cibuli a česnek. Přidáme kachní játra – tak, aby zůstala uvnitř růžová, ale aby nebyla syrová.
-
Směs rozmixujeme, přidáme zbylé máslo, smetanu, sůl, pepř a znovu promixujeme.
-
Přidáme jemně nasekanou slaninu a pomerančovou marmeládu. Promícháme vidličkou, dáme do misky, zakryjeme alobalem a necháme ztuhnout v ledničce. Nejlépe chutná s chipsy z toustového chleba.
-
Recept na toustové chipsy:
Toustový chleba rozválíme na tenké plátky, odkrojíme kůrky, přepůlíme plátky /kůrky použijeme třeba do polévky na druhý den/ a dáme je pak na chvíli zapéci pod gril do zlatava a pěkně dokřupava/. Upravujeme je dál podle sebe, nebo jako klasické topinky s česnekem a pak mažeme paštikou.Zdroj: časopis : Marianne, pí. Karolína Kamberská
Poznámka od kuchařky
Paštiky si dělám sama, ale místo brusinek jsem použila tuto marmeládu s pomerančovou kůrou, ale ta nemá chybu, už mi jí muž „vzal do parády“, ta kůra v ní je vážně moc dobrá. Ještě zkusím sehnat někde tu limetkovou marmeládu, jak měla Andrejka.