- reklama -
Suroviny
- 2 konzervy salka
- 1/2 litru mléka (min. polotučného)
- 2 lžíce moučkového cukru
- mandlový pudink
- 0,7 l whisky
- pár kapek mandlového aroma
Postup přípravy receptu
-
Neotevřené konzervy salka vaříme ve vodní lázni minimálně 2 hodiny, v průběhu vaření alespoň 1 obrátíme, aby obsah karamelizoval rovnoměrně.
-
Pudinkový prášek smícháme s mlékem a cukrem a uvaříme. Hotový pudink promícháváme, aby vychladl a neudělal se na něm škraloup.
-
K pudinku přidáme vychladlé zkaramelizované salko a směs prošleháme. Postupně přiléváme whisky a nakonec mandlové aroma.
-
Vše důkladně vyšleháme. Likér stočíme do lahví a necháme v chladu alespoň 1 týden odležet.
Kuchařka: sona.si