Luxusní mandlový likér

52
- reklama -

Suroviny

2 konzervy salka
1/2 litru mléka (min. polotučného)
2 lžíce moučkového cukru
mandlový pudink
0,7 l whisky
pár kapek mandlového aroma

Postup přípravy receptu

  1. Neotevřené konzervy salka vaříme ve vodní lázni minimálně 2 hodiny, v průběhu vaření alespoň 1 obrátíme, aby obsah karamelizoval rovnoměrně.


    Zobrazit celý recept

  2. Pudinkový prášek smícháme s mlékem a cukrem a uvaříme. Hotový pudink promícháváme, aby vychladl a neudělal se na něm škraloup.

  3. K pudinku přidáme vychladlé zkaramelizované salko a směs prošleháme. Postupně přiléváme whisky a nakonec mandlové aroma.

  4. Vše důkladně vyšleháme. Likér stočíme do lahví a necháme v chladu alespoň 1 týden odležet.