- reklama -
Suroviny
1-3 porce
- 3 vejce na pánev
- 1 menší cibule
- trochu sádla či oleje na pánev
- šunka – 3-6 plátků ( nebo dle možnosti anglickou slaninu a pod )
- sýr tvrdý struhaný nebo plátkový či Hermelín
- koření dle obliby:
- mletá sladká paprika
- grilovací koření nebo zelené, polévkové bylinky
- sůl
- dle chuti kečup
- tatarka či hořčice
- Zelené na ozdobu:
- pažitka
- petržel nebo zelená nať cibulky
- Zelenina:
- rajčata
- čerstvá paprika
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátou pánev s olejem či sádlem dáme jemně nakrájenou cibuli, orestujeme chvilku (než skoro zezlátne), přidáme uzeninu. Osmahneme jednu stranu a obrátíme, ještě chvilku necháme osmahnout.
-
Pak vyklepneme 3 vejce (kdo má rád, propíchne), osolíme , okořeníme, chvíli necháme osmahnout. Odstavíme a necháme dojít.
-
Těsně před podáváním posypeme strouhaným sýrem nebo poklademe plátky. Na talíři dochutíme, čím libo.
Poznámka od kuchařky
Tu cibulku zprvu moc opravdu dlouho nenechávejte, protože se vlastně restuje až do konce. Placku nepřevracíme. Snažíme se celou v celku dopravit na talíř 🙂
Kuchařka: Katerina Valigurova