- reklama -
Suroviny
cca 9 žampionů
- 1 zelená cibulka
- asi 9 středně velkých hlaviček žampionů
- 3-4 kusy sušených rajčat v oleji
- 1 kus chilli papričky
- 3-4 nožky žampionů
- 30 g Uherského salámu popřípadě jiného podobného salámu nebo klobásy
- 2 vajíčka
- 50 g Nivy
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmažíme zelenou cibulku, přidáme 3-4 kusy nadrobno nakrájených sušených rajčat, čili papričku-(vše nadrobno nakrájíme), 3-4 nožky žampionů, 30 g Uheráku, popřípadě podobného pikantního salámu, nebo klobásy, 2 vajíčka, 50 g Nivy, sůl, pepř, olej.
-
Směs podusíme na pánvi asi 8 min, pak přidáme vajíčka a nakonec Nivu.
-
Promícháme, prohřejeme a plníme oloupané žampiony, které dáme na plech s pečícím papírem, potřeným olejem.
-
Každý naplněný žampion pokapeme kapičkou oleje. Pečeme na 200 st asi 20-30 min.
Se solí velmi opatrně. Niva a salám jsou slané.
Poznámka od kuchařky
Proč Lutyňské?? No, vymyslela jsem to v Orlové-Lutyni 😀
Kuchařka: JanaDorazinova