Lutyňské žampiony

40
- reklama -

Suroviny
cca 9 žampionů

1 zelená cibulka
asi 9 středně velkých hlaviček žampionů
3-4 kusy sušených rajčat v oleji
1 kus chilli papričky
3-4 nožky žampionů
30 g Uherského salámu popřípadě jiného podobného salámu nebo klobásy
2 vajíčka
50 g Nivy
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme zelenou cibulku, přidáme 3-4 kusy nadrobno nakrájených sušených rajčat, čili papričku-(vše nadrobno nakrájíme), 3-4 nožky žampionů, 30 g Uheráku, popřípadě podobného pikantního salámu, nebo klobásy, 2 vajíčka, 50 g Nivy, sůl, pepř, olej.


    Zobrazit celý recept

  2. Směs podusíme na pánvi asi 8 min, pak přidáme vajíčka a nakonec Nivu.

  3. Promícháme, prohřejeme a plníme oloupané žampiony, které dáme na plech s pečícím papírem, potřeným olejem.

  4. Každý naplněný žampion pokapeme kapičkou oleje. Pečeme na 200 st asi 20-30 min.

    Se solí velmi opatrně. Niva a salám jsou slané.

Poznámka od kuchařky

Proč Lutyňské?? No, vymyslela jsem to v Orlové-Lutyni 😀