
- reklama -
Suroviny
- 500 g vařených studených brambor
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce majonézy
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 1/2 lžičky pálivé papriky
- 2 lžíce sekané pažitky
- 1 lžíce worcesteru nebo sójové omáčky
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Uvařené a vystydlé brambory (např. i zbylé od oběda) nastrouháme najemno.
-
Česnek utřeme se solí, cibuli velmi jemně nakrájíme.
-
Brambory smícháme se všemi ostatními surovinami, osolíme a opepříme.
-
Podáváme na smažených topinkách, opečených toustech nebo jako podklad na obložené chlebíčky.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: časopis Gurmán. Při dochucování jsem navíc přidala dvě suroviny, majonézu a pažitku. Bez nich to stále jaksi nebylo ono.
Kuchařka: Eliza