
- reklama -
Suroviny
- 150 g čočky
- 1 konzerva červených fazolí (425 ml)
- 1 pórek
- 100 g pikantní klobásy
- 1 menší cibule
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1 lžička mleté papriky
- zeleninový vývar
- 1 lžíce přepuštěného másla
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- hladkolistá petržel
Postup přípravy receptu
-
Čočku propláchneme, zalijeme vodou a necháme hodinu namáčet.
V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm drobně krájenou cibuli. Přidáme protlak, společně orestujeme, přisypeme papriku, necháme rozvonět a přidáme namočenou čočku. Dolijeme vývarem a vaříme pomalým varem doměkka. -
Pórek očistíme a velice jemně nakrájíme. Krátce před koncem, kdy je čočka téměř měkká, ho přidáme do polévky společně s propláchnutými fazolemi a dovaříme.
-
Klobásu nakrájíme na kolečka a opečeme nasucho na pánvičce.
Přidáme ji do polévky, kterou dochutíme pepřem, je-li třeba přisolíme a posypeme petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Kdo nemá rád klobásu, může ji vynechat.
Kuchařka: maris