
- reklama -
Suroviny
- 2 měkké tvarohy
- (normální vaničkový měkký tvaroh)
- 2 zakysané smetany
Postup přípravy receptu
-
V misce promícháme tvarohy a smetany. Do cedníku dáme utěrku, vyklopíme do ní obsah misky a vše vložíme do hlubší nádoby. Necháme odkapat 24 hodiny přikryté v lednici.
-
Nahoře je pak hustá a čistá „lučina“- na rozdíl od té jogurtové je hustá, vydrží v této konzistenci dlouho.
-
Dáváme na pečivo, do pomazánek, ale i na sladko do krémů (zkoušela jsem místo mascarpone).
Poznámka od kuchařky
Nenašla jsem tuto lučinu, pokud je už zde, tak ji prosím vymažte. Zkoušela jsem už dlouho lučinu z jogurtu, ale tato mne nadchla víc, protože je hustá, perfektní konzistence. Nemůžeme už bez ní být.
Kuchařka: Ivace64