Lučina z tvarohu a zakysané smetany

68
- reklama -

Suroviny

2 měkké tvarohy
(normální vaničkový měkký tvaroh)
2 zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. V misce promícháme tvarohy a smetany. Do cedníku dáme utěrku, vyklopíme do ní obsah misky a vše vložíme do hlubší nádoby. Necháme odkapat 24 hodiny přikryté v lednici.

  2. Nahoře je pak hustá a čistá „lučina“- na rozdíl od té jogurtové je hustá, vydrží v této konzistenci dlouho.

  3. Dáváme na pečivo, do pomazánek, ale i na sladko do krémů (zkoušela jsem místo mascarpone).

Poznámka od kuchařky

Nenašla jsem tuto lučinu, pokud je už zde, tak ji prosím vymažte. Zkoušela jsem už dlouho lučinu z jogurtu, ale tato mne nadchla víc, protože je hustá, perfektní konzistence. Nemůžeme už bez ní být.