
- reklama -
Suroviny
- 400 g libového hovězího masa (skvělé je dančí)
- 1 sklenice zeleniny Moravanka (nebo jiná pikantní nakládaná zelenina)
- 10 větších brambor
- 150 g másla
- 1/4 l smetany ke šlehání
- sůl
- pepř
- 5 lžic oleje
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a na oleji pečlivě osmahneme.
-
Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostičky.
-
Na přiměřeně velký pekáček dáme plátky másla, potom vrstvu nakrájených brambor, dále vsypeme osmahnuté maso, na ně vyklopíme obsah nakládané zeleniny i se šťávou( větší kousky pokrájíme) a dosypeme zbylé brambory.
-
Navrch dáme ještě pár plátků másla a vložíme do trouby
-
.Když brambory začnou růžovět, zalijeme směs šlehačkou, promícháme a dopékáme ještě 5-7 min.
Poznámka od kuchařky
Zdroj:Kuchařka-nejlepší recepry
V původním receptu je uvedeno, že se směs zapéká zabalená v alobalu na pekáčku.
Kuchařka: Marcii