Lubošův vynález

151
- reklama -

Suroviny

400 g libového hovězího masa (skvělé je dančí)
1 sklenice zeleniny Moravanka (nebo jiná pikantní nakládaná zelenina)
10 větších brambor
150 g másla
1/4 l smetany ke šlehání
sůl
pepř
5 lžic oleje

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a na oleji pečlivě osmahneme.

  2. Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostičky.

  3. Na přiměřeně velký pekáček dáme plátky másla, potom vrstvu nakrájených brambor, dále vsypeme osmahnuté maso, na ně vyklopíme obsah nakládané zeleniny i se šťávou( větší kousky pokrájíme) a dosypeme zbylé brambory.

  4. Navrch dáme ještě pár plátků másla a vložíme do trouby

  5. .Když brambory začnou růžovět, zalijeme směs šlehačkou, promícháme a dopékáme ještě 5-7 min.

Poznámka od kuchařky

Zdroj:Kuchařka-nejlepší recepry

V původním receptu je uvedeno, že se směs zapéká zabalená v alobalu na pekáčku.