Low carb květáková pizza bez mouky

78
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 střední květák
1/2 cibule
4 stroužky česneku
1 vejce
1/2 hrnku parmezánu
sůl, pepř
4 lístky bazalky
Náplň:
1/2 žluté papriky
1/2 červené papriky
1/2 cibule
cukrový hrášek (nemusí být)
2 hrsti baby špenátu
sůl, pepř
olivový nebo sezamový olej
hrnek nastrouhané mozzarelly

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozmixujeme nebo nastrouháme. Dáme do mikrovlnky na 5 min. na nejvyšší výkon. Poté dáme stranou zchladit.
    Květák dáme do utěrky, přebytečnou vodu vyždímeme a přidáme k ostatním surovinám na květákové těsto. Na pečicím papíře utvoříme ze směsi tvar pizzy a dáme péct na 180°C na 8-10 min.

    Mezitím připravíme vše na náplň. Na pánvi osmahneme zeleninu. Připravíme sýr.
    Po upečení pizzy dáme na pizzu náplň a sýr a dopečeme ještě na 10 min pri 180°C.

Poznámka od kuchařky

Lepší pizzu jsem ještě nejedla.

Nadchla mě strava low carb, tak receptů bude postupně přibývat.

Pokud se vám recept líbí, budu ráda za palec nahoru či komentář 🙂