
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 střední květák
- 1/2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 vejce
- 1/2 hrnku parmezánu
- sůl, pepř
- 4 lístky bazalky
- Náplň:
- 1/2 žluté papriky
- 1/2 červené papriky
- 1/2 cibule
- cukrový hrášek (nemusí být)
- 2 hrsti baby špenátu
- sůl, pepř
- olivový nebo sezamový olej
- hrnek nastrouhané mozzarelly
Postup přípravy receptu
-
Květák rozmixujeme nebo nastrouháme. Dáme do mikrovlnky na 5 min. na nejvyšší výkon. Poté dáme stranou zchladit.
Květák dáme do utěrky, přebytečnou vodu vyždímeme a přidáme k ostatním surovinám na květákové těsto. Na pečicím papíře utvoříme ze směsi tvar pizzy a dáme péct na 180°C na 8-10 min.Mezitím připravíme vše na náplň. Na pánvi osmahneme zeleninu. Připravíme sýr.
Po upečení pizzy dáme na pizzu náplň a sýr a dopečeme ještě na 10 min pri 180°C.
Poznámka od kuchařky
Lepší pizzu jsem ještě nejedla.
Nadchla mě strava low carb, tak receptů bude postupně přibývat.
Pokud se vám recept líbí, budu ráda za palec nahoru či komentář 🙂
Kuchař: Jarka.R









