
- reklama -
Suroviny
1 chlebíčková veka(kolem 20 ks)
- 1 chlebíčková veka
- 50 g másla
- 100 g Loveckého salámu
- 50 g Vysočiny nebo jiného salámu, raději suchého
- 50 g Eidamu v celku
- 1 sýr Camembert nebo Hermelín
- 1 vejce natvrdo uvařené
- hrst pažitky
- sůl (není třeba, jen kdo chce slanější)
Postup přípravy receptu
-
Oba salámy nastrouháme na slzičkové straně struhadla, eidam a vejce do misky, přidáme povolené máslo, nasekanou pažitku a všechno buď utřeme, nebo prošleháme.
-
Namažeme na nakrájené veky, navrch dáme pruh Camembertu, který si nakrájíme a tak 10-15 minut dáme zapéct do vyhřáté trouby.
-
Po vytažení ozdobíme třeba cherry rajčátky.
Poznámka od kuchařky
Takové všelijaké toustíky nám doma moc chutnají a většinou si je sama vymýšlím. Protože tyhle toustíky se mi extra povedly svojí chutí, musela jsem vám je sem dát jako dobrý mustr.
Kuchařka: Bibinka