
- reklama -
Suroviny
2, 5 litru
- 150 g loveckého salámu
- 1 menší cibule
- 1 větší mrkev
- kus pórku
- 2 kusy z řapíkatého celeru
- 1 stroužek česneku
- polévkové koření
- pár lžic oleje
- pepř
- sůl
- zelená petrželka
- Strouhání:
- 200 g hrubé mouky
- 1 vajíčko
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Mrkev a lovecký salám nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno, řapíkatý celer na malé kousky, pórek na kolečka a česnek utřeme.
-
Na oleji osmažíme cibuli do sklovita, přidáme připravenou zeleninu a lovecký salám, chvilku osmahneme a zalijeme vývarem s polévkovým kořením.
-
Osolíme, opepříme a zahustíme strouháním, které na pár minut povaříme a vypnutou polévku dozdobíme petrželkou.
-
Strouhání si uděláme před vařením polévky, aby nám zatím trochu proschlo.
-
Těsto zpracujeme z mouky, vajíčka a soli, musí být tužší, aby šlo dobře strouhat.
Poznámka od kuchařky
V lednici se krčila delší dobu větší špička loveckého salámu, už pěkně vysušená a protože já nic nevyhazuji, vymyslela jsem tuto polévku, která měla moc dobrou chuť.
Kuchařka: Bibinka