Lovecká kuřecí stehna s uzenou vůní i chutí

60
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 kuřecí stehna
150-200 g loveckého salámu
1/2 pórku
6 i více cherri datlových rajčátek
4 stroužky česneku
máslo
sůl
koření na pečení kuřete

Postup přípravy receptu

  1. Stehna si omyjeme, dočistíme, vysušíme a osolíme-ne moc, (koření a lovecký salám jsou slané) a posypeme kořením na pečení. Do pekáče si dáme pár plátků másla, na ně dáme lovecký salám nakrájený na plátky a ty ještě napůl, dál datlová rajčátka na 3 plátečky, pórek na kulaté kousky, česnek na plátk a všechno promícháme, zalijeme vodou(asi 3OO ml) a navrch dáme na každé stehno ještě plátek másla, přikryjeme poklicí, nebo alobalem a dáme do trouby dusit.

  2. Každých 1O-l5 minut přelijeme stehna vypečenou šťávou, po 50 minutách sundáme poklop z pekáče, múžeme ještě podlít vodou, aby bylo dost šťávy a můžeme dosolit podle chuti.

  3. Necháme 20-3O minut ještě péct a nezapomeneme stehna polévat vypečenou šťávou.

Poznámka od kuchařky

Na tohle jídlo můžeme dát i jiné části kuřete, nebo naporcované celé kuře. Maso i šťáva má chuťový nádech uzeného díky loveckému salámu. Recept je můj a „lovečák“ občas používám i pod jiná masa, ale s kuřecím je nejlepší! Můžeme si hrst surovin dát navrch kuřete a když odkrýváme dáme je na dno, aby se nepřipálily.

Podávala jsem se smaženou rýží.