- reklama -
Suroviny
- cca 300 g lososa (ocasní část)
- 2 šalotky ( já použila bílé části 3 jarních cibulek)
- 2 plátky toustového chleba bez kůrky
- 1 bílek
- čerstvá bazalka ( dostatečné množství)
- sůl
- pepř
- Na studenou bazalkovou omáčku
- zakysaná smetana
- čerstvá bazalka
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička šťávy z limetky ( a trochu kůry)
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Lososa zbavíme kůže a tuku a pokrájíme na malé kostičky. Přidáme najemno nakrájenou cibulku, natrhanou bazalku, na malé kostičky nakrájené tousty, sůl a pepř. Bílek trochu našleháme a vmícháme do směsi. Dáme na chvíli do lednice.
-
Mezitím si připravíme bazalkovou omáčku. Pohlreich dělal z majonézy, já použila zakysanou smetanu.
-
Do smetany vmícháme čerstvou bazalku, šťávu a kůru z limetky, osolíme, opepříme a přidáme jeden utřený stroužek česneku. Na pánvi si rozpálíme olej, ze směsi si utvoříme burgery a opečeme z obou stran cca 3 minuty.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea