Lososovo-špenátové rizoto

41
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 hrnek kulaté rýže např ARBORIO
2 hrnky zeleninového vývaru
2 polévkové lžíce olivového oleje
200 g mraženého špenátu v kostkách
1 cibule
2-3 stroužky česneku
400 g filet z lososa
sůl
pepř
citronová šťáva z 1/2 citrónu
100 ml bílého vína
strouhaná citrónová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Rýži opláchneme a necháme okapat na sítku.


    Zobrazit celý recept

  2. Cibuli nadrobno nakrájíme a lžíci oleje necháme zesklovatět, přidáme prolisovaný česnek a ještě chvíli opečeme.

  3. Přidáme kostky špenátu a krátce podusíme.

  4. Potom vsypeme rýži promícháme, necháme ještě asi 5 minut opékat a polijeme horkým zeleninovým vývarem.

  5. Přikryjeme poklicí a dusíme dokud se tekutina neodpaří.

  6. Filety z lososa nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. Na pánvi s nepřilnavým povrchem opékáme na rozehřátém oleji.

  7. Přilijeme víno a asi po 2 minutách opékání odstavíme.

  8. Na talíř dáme špenátové rizoto, poklademe kousky opečeného lososa a posypeme nastrouhanou kůrou z citronu.

  9. Místo lososa můžeme podávat např. s opečenými kousky kuřecího masa nebo samotnou špenátovou rýži jako přílohu.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: inspirovala jsem se receptem z netu