
Suroviny
    
- 1 cibule
- olej
- 1 hrnek kulatozrnné rýže na rizoto
- 3 hrnky vody nebo zeleninového vývaru
- 100 g uzeného lososa
- sůl
- pepř
- zelená petrželka
Postup přípravy receptu
- 
Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. 
- 
Na rozpáleném oleji ji orestujeme do zesklovatění. Vsypeme nepropranou rýži (je důležité, aby si zachovala škrob na povrchu) a za stálého mícháni ji asi tři minuty restujeme, až než všechna zprůhlední. 
- 
Poté přilijeme ½ hrnku vody nebo vývaru, necháme vsáknout a vyvařit a dolijeme další ½ hrnku vody. Opět necháme vsáknout a ještě jednou zopakujeme. 
- 
Následně přilijeme všechnu zbývající tekutinu, osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a na mírném plameni vaříme, až než se všechna tekutina vstřebá. 
- 
Mezitím si plátky uzeného lososa nakrájíme na drobné kousky a najemno nasekáme petrželku. 
- 
Když je rizoto dovařené (má krémovou konzistenci a rýže zůstává pevná, nerozvařená), vmícháme lososa a polovinu petrželky. 
- 
Dochutíme solí a pepřem a necháme ještě pět minut pod pokličkou, již bez vaření, aby se propojily chutě. 
- 
Servírujeme ozdobené zbylou petrželkou. 
