Lososové knedlíčky do polévky

41
- reklama -

Suroviny

120 g lososa bez kostí a kůže
40 g střídky z bílého toustového chleba (bez kůrky)
50 – 100 ml smetany
sůl, pepř
1/2 lžičky citrónové kůry, nejlépe z bio citrónu

Postup přípravy receptu

  1. Střídku z toustového chleba nakrájíme na drobné kostičky, zalijeme smetanou a necháme chvilku vsáknout.


    Zobrazit celý recept

  2. Lososa rozmixujeme, osolíme, opepříme, přidáme citrónovou kůru a po částech vmícháme nasáklé pečivo. Je-li třeba, přilijeme trošku smetany.

  3. Z hmoty tvoříme kuličky, vhodíme je do vařící vody a vaříme 5 minut. Vyndáme na talíř, necháme okapat a přidáme každému podle chuti do polévky.

Poznámka od kuchařky

Máme vyzkoušeno, že jsou výborné v brokolicové nebo špenátové polévce.