Lososové karbanátky s bramborovou kaší + lososové burgery

62
- reklama -

Suroviny

400 g zmraženého lososa ( 3 kostky )
6 brambot (středně velkých)
2 stonky řapíkatého celeru ( nahrubo nastrouhaného )
1 vejce
špetka sypké červené papriky
sůl
pepř
strouhanka (na zahuštění a obalení nebo solamyl na zahuštění)
petrželka
+ na burgery :
2 rajčata
salát
okurka
4 plátky čedaru
kečup

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme doměkka. Vychladlé rozmačkáme.


    Zobrazit celý recept

  2. Lososa necháme rozmrazit, nasekáme na malé kousíčky. Přidáme sůl, pepř, sypkou červenou papriku, nasekanou omytou petrželku, strouhanku (solamyl) a omytý, nahrubo nastrouhaný řapíkatý celer. Vše dobře promícháme a obalíme ve strouhance.

  3. Dáme na plech s pečicím papírem do předehřáté trouby a pečeme dozlatova. Podáváme jako karbanátky s kaší i jako lososové burgery. Udělala jsem karbanátky, tak i burgery.

  4. Na burgery:
    Čtyři karbanátky si dáme stranou. Navrch každého karbanátku položíme plátek čedaru a necháme pod grilem rozpéci. Kaiserky rozřízneme, spodní díl potřeme kečupem, vložíme salát, kolečka rajčátek (nebo okurek) a dál pak vložíme karbanátky s rozpečeným sýrem a ihned servírujeme.

Poznámka od kuchařky

Zdroj : časopis Albert (upraveno)