Suroviny
- 400 g zmraženého lososa ( 3 kostky )
- 6 brambot (středně velkých)
- 2 stonky řapíkatého celeru ( nahrubo nastrouhaného )
- 1 vejce
- špetka sypké červené papriky
- sůl
- pepř
- strouhanka (na zahuštění a obalení nebo solamyl na zahuštění)
- petrželka
- + na burgery :
- 2 rajčata
- salát
- okurka
- 4 plátky čedaru
- kečup
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme doměkka. Vychladlé rozmačkáme.
-
Lososa necháme rozmrazit, nasekáme na malé kousíčky. Přidáme sůl, pepř, sypkou červenou papriku, nasekanou omytou petrželku, strouhanku (solamyl) a omytý, nahrubo nastrouhaný řapíkatý celer. Vše dobře promícháme a obalíme ve strouhance.
-
Dáme na plech s pečicím papírem do předehřáté trouby a pečeme dozlatova. Podáváme jako karbanátky s kaší i jako lososové burgery. Udělala jsem karbanátky, tak i burgery.
-
Na burgery:
Čtyři karbanátky si dáme stranou. Navrch každého karbanátku položíme plátek čedaru a necháme pod grilem rozpéci. Kaiserky rozřízneme, spodní díl potřeme kečupem, vložíme salát, kolečka rajčátek (nebo okurek) a dál pak vložíme karbanátky s rozpečeným sýrem a ihned servírujeme.
Poznámka od kuchařky
Zdroj : časopis Albert (upraveno)