Lososové filety s mraženou zeleninou

50
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 ks mražených lososových filetů s kůží
grilovací koření
sůl
koriandr
2 menší cibule
1 sáček mražené míchané kořenové zeleniny (Francouzská směs)
olej Vegeta – cca 2 lžíce
trocha vývaru – cca 1/2 hrnku
1 lžíce másla
citrónová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Lososové filety necháme rozmrazit, z obou stran osolíme, opepříme a posypeme koriandrem a grilovacím kořením. Vše raději s citem neb maso nechceme „přeostřit“.


    Zobrazit celý recept

  2. Na větší pánvi ohřejeme olej, přidáme cibulku a zesklovatíme. Kůžičkou dolů přidáme do pánve filety a asi po minutě přidáme mraženou zeleninu,  necháme další 2 minuty pak filety otočíme tak, aby zelenina byla pod masem, podlijeme vývarem a necháme dusit, až zelenina změkne a maso začne mít uprostřed jen velmi světle růžovou barvu, podle tloušťky filetu tak 4 minuty.

  3. Na talíři na každý filet dáme kousek másla, pokapeme jej citrónovou šťávou a servírujeme s čočkovým salátem (recept na salát je pod názvem Studený čočkový salát) nebo např. s brambory či přílohou dle vlastní chuti.

Poznámka od kuchařky

Filety byly menší, tak to i na fotce podle toho vypadá – za to se omlouvám.

Recept je výborný i pro bezlepkáře a místo koriandru se dá použít i klasický černý mletý pepř.