Suroviny
4 porce
- 4 ks mražených lososových filetů s kůží
- grilovací koření
- sůl
- koriandr
- 2 menší cibule
- 1 sáček mražené míchané kořenové zeleniny (Francouzská směs)
- olej Vegeta – cca 2 lžíce
- trocha vývaru – cca 1/2 hrnku
- 1 lžíce másla
- citrónová šťáva
Postup přípravy receptu
-
Lososové filety necháme rozmrazit, z obou stran osolíme, opepříme a posypeme koriandrem a grilovacím kořením. Vše raději s citem neb maso nechceme „přeostřit“.
-
Na větší pánvi ohřejeme olej, přidáme cibulku a zesklovatíme. Kůžičkou dolů přidáme do pánve filety a asi po minutě přidáme mraženou zeleninu, necháme další 2 minuty pak filety otočíme tak, aby zelenina byla pod masem, podlijeme vývarem a necháme dusit, až zelenina změkne a maso začne mít uprostřed jen velmi světle růžovou barvu, podle tloušťky filetu tak 4 minuty.
-
Na talíři na každý filet dáme kousek másla, pokapeme jej citrónovou šťávou a servírujeme s čočkovým salátem (recept na salát je pod názvem Studený čočkový salát) nebo např. s brambory či přílohou dle vlastní chuti.
Poznámka od kuchařky
Filety byly menší, tak to i na fotce podle toho vypadá – za to se omlouvám.
Recept je výborný i pro bezlepkáře a místo koriandru se dá použít i klasický černý mletý pepř.