
- reklama -
Suroviny
- 500 g lososa
- 1/2 šálku /šálek = 250 ml / quinoa
- 100 g baby špenátu
- 1/2 lžičky mletého bobkového listu
- 1-2 šalotky
- 1 větší vejce
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- olej na smažení
- Salát:
- rukola
- červený grep
- Zálivka:
- olivový olej
- sůl
- pepř
- vinný ocet
- dijonská hořčice(nebo hrubozrnná) množství podle chuti
Postup přípravy receptu
-
Z lososa odstraníme kůži a odvážíme 200 g, které rozsekáme (rozmixujeme) na jemno. Zbylých
300 g nakrájíme na drobné kostičky a spojíme s rybí fáší. -
Quinou uvaříme podle návodu a necháme vystydnout. Připraveného lososa smícháme s quinoa, lístky špenátu, vejcem, jemně pokrájenou šalotkou, olejem, mletým bobkovým listem a podle chuti osolíme a opepříme.
-
Tvoříme menší placičky, které osmažíme na oleji dozlatova. Podáváme se salátem z rukoly a grepu, se zálivkou z uvedených ingrediencí.
Kuchařka: maris