Lososová pomazánka s křenem

98
- reklama -

Suroviny
3-4 porce

1/2 uzeného lososa
150-180 g lučiny nebo hustý bílý jogurt
1 lžíce křenu
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička hrubozrnné hořčice
sůl
čerstvě namletý pepř
růžový pepř
hrst kopru nebo zelené petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Lososa zbavte kůže a vidličkou natrhejte maso na malé kousíčky do misky, kam přidejte Lučinu (či jiný čerstvý sýr nebo vykapaný hustý jogurt), pak křen s oběma hořčicemi. Dobře promíchejte, osolte a opepřete a znovu promíchejte.

  2. Pokud budete přidávat zelené bylinky, tak je do pomazánky vmíchejte na drobno pokrájené. Ochutnejte a případně dolaďte chutě dle vašeho gusta, úpravy povoleny.

  3. Jestli máte čas, tak dejte pomazánce chvíli klidu v ledničce, aby se chutě propojily a proležely. Čas strávený v chladu tomuto pokrmu jen prospěje. Druhý den je pomazánka z uzeného lososa s křenem o třídu lepší.

Poznámka od kuchařky

Pokud budete chtít recept na „domácí lučinu“ či nadýchaný „tartine chleba“ nebo „žitno-pohankový chlebík se semínky“, tak se podívejte na mé webové stránky www.koreniživota.com

http://www.korenizivota.com/pomazanka-z-uzeneho-lo…