
Suroviny
3-4 porce
- 1/2 uzeného lososa
- 150-180 g lučiny nebo hustý bílý jogurt
- 1 lžíce křenu
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička hrubozrnné hořčice
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- růžový pepř
- hrst kopru nebo zelené petrželky
Postup přípravy receptu
-
Lososa zbavte kůže a vidličkou natrhejte maso na malé kousíčky do misky, kam přidejte Lučinu (či jiný čerstvý sýr nebo vykapaný hustý jogurt), pak křen s oběma hořčicemi. Dobře promíchejte, osolte a opepřete a znovu promíchejte.
-
Pokud budete přidávat zelené bylinky, tak je do pomazánky vmíchejte na drobno pokrájené. Ochutnejte a případně dolaďte chutě dle vašeho gusta, úpravy povoleny.
-
Jestli máte čas, tak dejte pomazánce chvíli klidu v ledničce, aby se chutě propojily a proležely. Čas strávený v chladu tomuto pokrmu jen prospěje. Druhý den je pomazánka z uzeného lososa s křenem o třídu lepší.
Poznámka od kuchařky
Pokud budete chtít recept na „domácí lučinu“ či nadýchaný „tartine chleba“ nebo „žitno-pohankový chlebík se semínky“, tak se podívejte na mé webové stránky www.koreniživota.com