
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 300 g fileta z lososa bez kůže
- 1/2 menšího pórku
- 150 g směsi zeleniny:
- mrkev
- celer
- hrášek (i mražené )
- hrst sušených hub
- 800 ml zeleninového vývaru ( lze i zeleninový gelový bujón )
- 1 lžíce ústřicové omáčky nebo rybí omáčky (není nutné )
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- petrželová nať
- pažitka
- mořská sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Filátka zbavíme kůže, omyjeme a osušíme. Překrájíme na větší kousky.
-
V hrnci, ve kterém budeme polévku vařit, rozpálíme olej a máslo. Vhodíme lososové kousky a opékáme, dokud se nepřestane losos stydět a svoji barvu z růžové nezmění na téměř bílou.
-
Pak přidáme suché houbičky a 3 minutky společně restujeme. Přidáme zeleninu, pórek a zalijeme vývarem. Vaříme 15 až 20 minut, pokud zelenina a houby nezměknou.
-
Můžeme přidat ústřicovou nebo rybí omáčku, ale taky nemusíme. V tom případě doladíme solí a pepřem a hojně zasypeme pažitkou a petrželovou natí.
Poznámka od kuchařky
Tímto děkuji za výbornou polévku paní Zdeně Zavadilové z Brna.
Zdroj: Blesk/Vaše recepty.
Mírně upraveno.
P.S. můžeme podávat s opečeným toustem nebo bagetkou.
Kuchařka: rebeka