Lososová polévka s houbami

59
- reklama -

Suroviny
4 porce

300 g fileta z lososa bez kůže
1/2 menšího pórku
150 g směsi zeleniny:
mrkev
celer
hrášek (i mražené )
hrst sušených hub
800 ml zeleninového vývaru ( lze i zeleninový gelový bujón )
1 lžíce ústřicové omáčky nebo rybí omáčky (není nutné )
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
petrželová nať
pažitka
mořská sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Filátka zbavíme kůže, omyjeme a osušíme. Překrájíme na větší kousky.

  2. V hrnci, ve kterém budeme polévku vařit, rozpálíme olej a máslo. Vhodíme lososové kousky a opékáme, dokud se nepřestane losos stydět a svoji barvu z růžové nezmění na téměř bílou.

  3. Pak přidáme suché houbičky a 3 minutky společně restujeme. Přidáme zeleninu, pórek a zalijeme vývarem. Vaříme 15 až 20 minut, pokud zelenina a houby nezměknou.

  4. Můžeme přidat ústřicovou nebo rybí omáčku, ale taky nemusíme. V tom případě doladíme solí a pepřem a hojně zasypeme pažitkou a petrželovou natí.

Poznámka od kuchařky

Tímto děkuji za výbornou polévku paní Zdeně Zavadilové z Brna.

Zdroj: Blesk/Vaše recepty.

Mírně upraveno.

P.S. můžeme podávat s opečeným toustem nebo bagetkou.