- reklama -
Suroviny
- cca 300 g lososa bez kůže
- kořeni tandori masala
- 2 stroužky česneku
- červená paprika
- lžička strouhaného zázvoru
- sůl
- 200 g zakysané smetany
- cca 400 g červené řepy
- 4 brambory
Postup přípravy receptu
-
Lososa si nakrájíme na hranoly. Osolíme a posypeme červenou paprikou. Do misky si dáme strouhaný zázvor, prolisovaný česnek, 3 lžíce koření tandoori a zakysanou smetanu. Rozmícháme a touto marinádou potřeme rybu.
-
Necháme odležet aspoň 2 hodinky a poté osmahneme na grilovací pánvi ze všech stran. Na kaši si oloupeme brambory a nakrájíme na malé kostičky a to samé uděláme s řepou.
-
Dáme vařit brambory do slané vody asi po 10 minutách přidáme řepu. Vaříme do měkka. Scedíme a rozmixujeme do hladké kaše. Vše jsem ještě posypala citronovým pepřem.
Poznámka od kuchařky
Další recepty najdete zde http://www.vareniapeceni.cz/
Kuchařka: terezicka1