- reklama -
Suroviny
- 2 porce lososa čerstvého nebo mraženého
- 2 PL kopru jemně posekaného (čerstvý nebo mražený)
- 200 ml šlehačky
- 1 PL rybí omáčky (nemusí být)
- 1 PL citronové šťávy
- 1 PL medu
- 1 PL vody
- sůl
- med
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C).
-
Med rozmícháme v teplé vodě.
Do misky nalijeme smetanu, přidáme rybí omáčku, citronovou šťávu, med, kopr a případně dochutíme solí. Vše metličkou promícháme. -
Do zapékací mísy položíme porce lososa a zalijeme připravenou omáčkou. Pokud použijeme lososa mraženého, necháme porce předem rozmrazit.
Zakrytou zapékací mísu (poklice nebo alobal) vložíme do trouby a pečeme cca 20-25 minut. -
Servírujeme s bramborami, širokými nudlemi, rýží nebo gnocchi.
Kuchařka: radiator