
- reklama -
Suroviny
- filet z lososa (množství podle počtu strávníků)
- sůl
- petrželka
- olivový olej
- kousek másla
- Na salát:
- rýže (těstovinová)
- salátová okurka
- 1/2 bulvy fenyklu
- 2 jarní cibulky
- čerstvý kopr
- olivový olej
- bílý vinný ocet
- sůl
- špetka cukru
- Holandská omáčka viz. poznámka
Postup přípravy receptu
-
Lososa osolíme a obalíme v posekané petrželce nebo jiných bylinkách, které máme rádi.
-
Těstovinovou rýži si uvaříme na skus, slijeme, propláchneme studenou voudou, necháme okapat.
-
Do mísy si nakrájíme na drobno okurku, fenykl a jarní cibulky, přidáme těstovinovou rýži, kopr a promícháme se zálivkou.
-
Lososa opečeme na olivovém oleji s troškou másla, podáváme s holandskou omáčkou a připraveným salátem.
Poznámka od kuchařky
Holandská omáčka viz. třeba recept http://www.toprecepty.cz/recept/8489-holandska-oma… a já jsem do ní zamíchala ještě 1 lžíci dijónské hořčice
Salát je poupravená verze z časopisu Apetit
Kuchařka: 1974andrea









