Losos s rybízovou omáčkou

62
- reklama -

Suroviny
2 porce

400 g čerstvých filetů mořského lososa
1 lžíce olivového oleje
mletý pepř
sůl
citrónová šťáva
olej na pečení
Na omáčku:
100 g rybízové marmelády (měla jsem z černého rybízu)
0,5 dl kvalitního červeného vína
1 rovná PL strouhaného křenu
špetka skořice
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
špetka soli
1 vrchovaná čajová lžička plnotučné hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Porce lososa nasolíme, zlehka opepříme, pokapeme olejem a citrónovou šťávou a necháme chvilku odležet.


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím si připravíme omáčku. Do skleněné misky odvážíme rybízovou marmeládu a zalijeme ji vínem. Metličkou rozmícháme do hladka. Přidáme skořici, muškátový oříšek, sůl, křen a hořčici. Opět promícháme do hladka a necháme propojit chutě a vůně.

  3. Lososa opečeme na oleji, nejprve kůží dolů, cca 7 minut po každé straně. Jako přílohu jsem zvolila šťouchané brambory, ale brambory k tomu jdou na různé způsoby.

Poznámka od kuchařky

Tento recept mám od paní Miroslavy Kuntzmannové. Lidsky je to úžasná žena, v těchto dnech jí vychází nová kuchařka