Losos s omáčkou z kořenové zeleniny – pro nejmenší

53
- reklama -

Suroviny

losos
sůl
mrkev
celer
petržel
ghí
solčanka

Postup přípravy receptu

  1. Lososa omyjeme, osolíme a zabalíme do alobalu. Dáme péct do trouby na cca 150-180 stupňů.


    Zobrazit celý recept

  2. Mrkev, celer a petržel nastrouháme. V kastrůlku rozpustíme ghí a zeleninu na něm orestujeme. Podlijeme vodou, přidáme solčanku a podusíme.

  3. Zeleninu rozmixjeme do hladké konzistence, podle potřeby můžeme přidat vodu.

  4. Podáváme s quinoou, bramborovou kaší, kuskusem…

Poznámka od kuchařky

Vhodnost dle zavedených surovin.

Toto jídlo je výborné i pro dospělé.

Záměrně neuvádím množství surovin, to si každý může upravit podle sebe a na míru dítěti – např. dát víc mrkve a ubrat celeru nebo petržele, obojí je aromatická zelenina, zvlášť celer.

Nastrouhat můžeme zeleninu jak nahrubo, tak najemno, není v tom rozdíl, protože se nakonec stejně rozmixuje.

Původně jsem chtěla udělat základ ze šalotky, ale zapomněla jsem ji tam dát, tak ji v receptu neuvádím.