Suroviny
- losos
- sůl
- mrkev
- celer
- petržel
- ghí
- solčanka
Postup přípravy receptu
-
Lososa omyjeme, osolíme a zabalíme do alobalu. Dáme péct do trouby na cca 150-180 stupňů.
-
Mrkev, celer a petržel nastrouháme. V kastrůlku rozpustíme ghí a zeleninu na něm orestujeme. Podlijeme vodou, přidáme solčanku a podusíme.
-
Zeleninu rozmixjeme do hladké konzistence, podle potřeby můžeme přidat vodu.
-
Podáváme s quinoou, bramborovou kaší, kuskusem…
Poznámka od kuchařky
Vhodnost dle zavedených surovin.
Toto jídlo je výborné i pro dospělé.
Záměrně neuvádím množství surovin, to si každý může upravit podle sebe a na míru dítěti – např. dát víc mrkve a ubrat celeru nebo petržele, obojí je aromatická zelenina, zvlášť celer.
Nastrouhat můžeme zeleninu jak nahrubo, tak najemno, není v tom rozdíl, protože se nakonec stejně rozmixuje.
Původně jsem chtěla udělat základ ze šalotky, ale zapomněla jsem ji tam dát, tak ji v receptu neuvádím.